Onderhoud bij –25 graden Celsius

Kou vraagt om maatwerk

NewCold is een snelgroeiende specialist op gebied van diepvries opslag en-distributie,
‘advanced cold logistics’ zoals ze dat zelf noemen. Met vestigingen in Europa,
Verenigde Staten en Australië is NewCold een wereldwijde speler. TNR-Techniek is
door hen gevraagd een inspectie te doen van de16 Dambach magazijnkranen in
hun vestiging in Wakefield, Engeland.

Tijdens deze inspectie bleek snel dat de gehanteerde onderhoudsmanual degelijk
was vormgegeven, maar onvoldoende toegesneden op hun specifieke omstandigheden.
Bij temperaturen ver onder nul vergt onderhoud nu eenmaal een heel andere insteek. Er zijn speciale vetten en oliën nodig, er moet minder gesmeerd en vaker geïnspecteerd worden.

Mechanische eigenschappen van alle materialen veranderen bij temperaturen onder nul; kou maakt onderdelen broos en fragiel en dat geldt niet alleen voor kunststoffen maar ook voor staal. En dat niet alleen voor de geïnstalleerde machines maar ook voor de constructie van het magazijn zelf. Moderne magazijnen zijn zelfdragend en zijn daarom onderdeel van de inspecties die worden uitgevoerd door TNR Techniek.

Na de inspecties is de klant door ons geadviseerd wat voor NewCold de beste aanpak is. Ton Gomersbach, algemeen directeur van TNR-Techniek, heeft speciaal voor hen een training geschreven, toegespitst op de situatie in Wakefield. Op verzoek heeft Ton vervolgens alle technici en monteurs hierin 2 weken lang op locatie meegenomen en getraind.

 

De resultaten  zijn zichtbaar: het magazijn draait beter, er is minder downtime, er zijn minder versleten onderdelen en per saldo zijn de kosten dus aanzienlijk lager.

Op basis van deze positieve ervaringen heeft NewCold aan TNR-Techniek gevraagd om i.s.m. NewCold voor alle vestigingen een onderhoudsplan te realiseren waar de training een belangrijk onderdeel van gaat uitmaken.

TNR-Techniek, creatieve oplossingen door kennis en ervaring.

In Wakefield ging het met name om magazijnkranen. In vrieshuizen worden echter ook veel mobiele magazijnen gebruikt en juist die hebben het door de lage temperatuur nog zwaarder. Vergeet niet dat in een gemiddelde wagen makkelijk 100 ton goederen worden opgeslagen die heen-en-weer moeten bewegen.

TNR-Techniek BV heeft ongeveer 50% van haar werkzaamheden bij temperaturen onder nul, en doet dus ook inspectie en onderhoud van mobiele magazijnen. Onze monteurs weten precies waar in dergelijke systemen zwakke plekken te vinden zijn en zoeken daar minutieus naar in hun inspecties. Niet alleen de wagens, maar ook de bovenbouw wordt secuur nagekeken en gekeurd. Daarnaast kunnen ombouw, reparatie en upgrades van beveiligingen door TNR-Techniek worden verzorgd.

TNR-Techniek voert deze inspecties uit in opdracht van de eindklant en ook voor zgn. third  parties.

klanttnr.jpg
Wakefield drone.JPG
100318 - NewCold automated pallet convey
MB 02 c.jpg